• SBTV Forum'da yer alan hiçbir bilgi kesinlik içermez. Esigara kullanımını düşünüyorsanız doktorunuzla görüşünüz.

Soru? | Esigara Ateşliyi bıraktık. Ya buharlıyı neyle bırakacağız?

msamisengul

Community
Halk arasında "sigarayı bıraktırma şeysi..." dediğimiz bu şeye sigarayı bırakmak için ya başladık yada başlıyoruz.

Lakin kafamda sürekli bir soru mevcut. Çünkü toplum olarak abartmayı ve kullanılan şeyi farklı amaçlara saptırdığımızdan ve yanlış yönlendirme huyumuzdan doğru cevabı burada tartışıp varsa yanlışlarımızı düzeltmek amacıyla sorumu soruyorum....

Sigarayı bırakmak için başladığımız ve bırakmakta yardımcı olan bu sistemi sigarayı bırakıp 0 nikotin seviyesi sonrasında elektrikliyi nasıl bırakacağız?

İstisnalar olsa da genelde tanıştığım grup ve arkadaşlar arasında gördüğüm şey pekte bırakma niyeti olmaması.
Hatta sigaradan hallice tiryakiliğin başlaması.

Merak ediyorum. Devran dönüpte buharı bırakmak için farklı sigara yada sistemmi çıkacak?

Bence olay hobiye dönüşmesinde. Biraz da insanların içindeki o oyuncak edinme hissini körüklemesinde. Çatal bıçak gibi değil de saat gibi, otomobil gibi sahipleniyoruz. öyle olunca da olayın rengi sigara ihtiyacını gidermeyi aşıyor.
bunu da bırakmanın yolu var kanımca, ben mesela kahve demlemeyle ilgilenmeye başlayınca moddur cihazdır yeni şeyler deneme isteğimi kaybettim. herkesin kendi boş vaktini daha az zararlı şeylerle değerlendirmesinin yolu da vardır diye düşünüyorum :) olay boş vaktini youtubeda inceleme okuyarak, forumda esigara muhabbeti olan ortamda takılarak geçirmek yerine kendine farklı bir ortam yaratmakta.

bu mesajı yazıp satılık ilanlarında easy side box mod aramaya gideceğim :D

Valla hocam imkan olsa getirtebilsem ben aldıktan sonra bir sürü arkadaş istedi... Hiç tanımadığım birisi, arkadaşımın ricası üzerine getirdi nazımın geçtiği birisi olsa 3 tane getir derdim tek atışta güzel hedef oldu aklımda gepetto intassy ocean vardi, bu mod tam o sırada çıktı ucuza kapattık verilmiş sadakam varmış 550 euroydu))))

Screenshot_2020-01-24-21-52-48-887_com.instagram.android.jpg

Redmi Note 7 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Son düzenleme:
Kişiden kişiye değişiyor kimi insan buharı seviyor bunlara başladığında farkında olmadan senelerce sigara içmişim diyor en azından cihazı unutuveriyor kimiside emzik gibi ağzında gezdiriyor :) ben 1 ay kadar e.sigaryıda içmedim sonra kahve içerken canım çekti aldım devam ettim tabikide hobiye dönüşmesi akşamları alıp sarma ne bileyim likit yapması vs zaman geçirtiyor insana zevk haline dönüşüyor ama gidişat o ki gerçek iradeye sahip insanlar bunuda bırakıyor bizlerde kullanmaya devam ediyoruz :D

Bende ki tamamiyle el alışkanlığı, evet bu çok beylik bir laf ama öyle, yanıma likit ya da pil almayı unuttuğum zamanlarda gün boyu hiç aramıyorum. 3 gün önce pili değiştirdim sanmışım ama neredeyse bitmiş pille çıkmışım evden, sabah 9’dan akşam 19:30’a kadar buharlamadan geçti, hiçbir yoksunluk hissetmedim lakin uzun vadede bırakmayı düşünmüyorum, canım sıkılana kadar devam :)

Beni biraz sakinleştiriyor, hem keyif alıyorum, hem pis koku yok, is gereği birçok problem tartışma yaşıyorum biraz içip kenara koyuyorum, elimde tutmadığım sürece sıkıntı yok.. Yoksa fazla emcukluyorum.. Bırakmayı dusunuyormuyum.. Yok... Simdi 9 MG a düşürme içindeyim yeni likitleri yapacağım böyle hoşuma giden şeylerin bokunu çıkarana kadar yapan biriyim.. sigara içerken gidip zippo cakmaga 300 lira veren biriyim arkadasin dediği gibi aksesuar seviyorum bir tarzı kendime yakın hissettiğim an gözüm başka birsey görmez... Simdi mod tasarladım 3d baskıya gönderdim pazartesi elimde olacak bakalım inşallah sorun yaşarım da bırakırım yoksa devamı gelecek level atlayacak ))) şuan başka keyif veren birsey yok can sıkıntısı böyle birsey

Bırakmak isteyen bırakır, istemeyen keyfine göre takılır.. Ecig kullanıcısı olarak 7 8 senedir kendime bu soruyu hiç sormadım ama bana soran çok oldu.. Cevabım değişik oldu insanlara ama içimdeki tek cevap aslında sanane birlikte mi başladık oldu..
Ecig Bırakan arkadaşlar çok isterseniz bırakabilir siniz..

Bence ateşli ile birlikte olmadan,
2 yıl ikisini birlikte kullanmayan herkez, yani sadece Ecig kullanan devam edebilir, bırakmak isterse çok rahat bırakabilir.

Sigarada ki alışkanlık esigara yok. Bazen sabahın köründe işe gittiğim zamanlarda cihazı evimde unuttuğum oldu. Az biraz içme isteği geldi sonra akşama kadar içmedim. Ama eskiden sigara bağımlılığı daha fazlaydı. Yanımda sigaram yoksa elinde sonunda gider o paketi alırdım.
Bugün kendimi denemek için bilerek yanıma esigaramı almadım.Ara ara böyle yoklamalarla, elimizdekinden fazla cihaz,likit almayarak bu bağımlılıktan da kurturulur bence.

Bu arada ünlü düşünür GARAVEL ustanın dediği gibi: Hırs,irade,azim.:D
Hadi bakiiiiim.

Kendi adıma duman maceramı anlatayım isteyen feyz alır
Sırf sürekli mod ato değiştirmediğim için cimri ılarak tanımlansam da ımaan hepsi aynı işi görüyor ve amaç ateşliden kaçınmak diyerek hobiye eönüştürüp gereksiz masraftan kaçındım
Bunun yanı sıra arasıra preminyum tadında likitler demlesem de genelde sade nbase tükettim çünkü ne kadar güzel likit o kadar çok tüketim
Zamanla da bu içim arsuzu köreliyor ki bazen içmediğim günler oluyor
Ha hiç içmeyedebilirim ama maksat laf olsun torba dolsun diye iki duman üfürüyorum
Bir de sürekli yüksek nik ile ciğer dalak böbrek çekimciyimdir çivi çiviyi söker deyip baskılama yöntemi daha etkili yoksa rta rba lar ile sürekli emmiklemek bu dürtüyü baskılamıyor (bence)
Misal şöyle 9mg çektiğinizde birkaç saat istemiyor ve bir süre sonra çekim sıklığınız daha da zamana yayılıyor

5888B021-8DE7-4E83-B132-DAE3F0111263.png

Geri