• SBTV Forum'da yer alan hiçbir bilgi kesinlik içermez. Esigara kullanımını düşünüyorsanız doktorunuzla görüşünüz.

Soru? | Esigara Aroma, Tad alamıyorum.

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Husoff
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Husoff

Community
Merhaba, elimde aromamizer, gus, drop gibi aroma performansı iyi atolar var ancak ne yaptıysam aroma tadı alamıyorum. Eskiden likitin her notasına kadar hissederdim şimdi ise 2-3 defa bir ucundan hissediyorum bazen oda olmuyor. Ağız temizliğine ve su ihtiyacıma dikkat ediyorum. elimde farklı likitler var 90-10 70-30 oranlarında ama değişen bişi yok. KBB gitmeyi düşünüyorum başına gelen oldumu böyle bir durum.

sağlık tarafına bişey diyemem ama bizim olayı az çok ben anlatmaya başlayayım, unuttuğum olursa bir bilen tamamlar diye düşünüyorum????
dünyanın enn dandik teli pamuğu ve atomizerini de kullansanız bir miktar aroma illa almanız lazım, ancak aroma hiç yoksa tamamen tat sağırlığı oluştu diye düşünebiliriz, çözüm ağır mentollü temizlik ürünleri (eski vivident damla gibi olan sakız vardı, nefes keserdi öyle bi sakız da ii görür) veya sert ve bol kahve (bakınız french press + nescafe gold filtre kahvesi çok iyi ikilidir, nescafede aroma olmayınca süper tat sıfırlıyor meret) ama türk kahvesi önermiyorum bence yeterli gelmiyor
benim tercihim kahve ama, listerine aroması ağızdan gitmiyor kahve içesim yoksa uyumadan listerine basıp sabah dişlerimi fırçalayınca düzelirim genelde
birde bazı tütün aromalarını anlam veremediğim şekilde çay (ama ılıktan bi tık sıcak çay) içerken çok acayip alırken kahve içerken o tadı alamıyorum
siz bir kahve için (nescafe gold felan değil ama) baya bir etkisi olur diye düşünüyorum, diş fırçalarken dil ve damağa seri ve yumuşak dalmak da işe yarayacaktır ama ağzınızı iyi durulamalı ve biraz beklemelisiniz

Ustad buharci dili olarak bilinen tat sagirligi durumundan muzdaripsiniz muhtemelen. Bir sure sek nbase tuketelim kendiliginden tat yerine gelir. (Duzenli olarak maksimum agiz temizligi yapildigini varsayiyorum)

Edit: bendeki belki plasebodur bilmiyorum ama beyaz peynir cok iyi gelmisti. Minik minik agzimizin icinde gezdirip yiyoruz.

Selamlar, her ne kadar buhar camiasının baş belası olsa da buharcı dili geri planda bir çok neden olabilir. Öncelikle tat problemini e sigara harici günlük hayatınızda da gözlemlemenizi öneririm. Tıbben Hipogeusia olarak adlandırılan bu şikayet hakkında googleden kaynak sağlayabilirsiniz. Haricinde sadece e sigara da gözlemliyorsanız tat reseptörlerini zeytin ve şekersiz kahve ile resetleyebilirsiniz. Klasik yöntemlerden mentollü ürünler, bilinenin aksine ağız dokusunda uyuşmalara sebep olup daha da tat körelmesine yol açar. Ama başta da dediğim gibi öncesinde günlük hayatınızda da bu tip sorununuz var mı onu bir süre gözlemleyin derim.

Selamlar, her ne kadar buhar camiasının baş belası olsa da buharcı dili geri planda bir çok neden olabilir. Öncelikle tat problemini e sigara harici günlük hayatınızda da gözlemlemenizi öneririm. Tıbben Hipogeusia olarak adlandırılan bu şikayet hakkında googleden kaynak sağlayabilirsiniz. Haricinde sadece e sigara da gözlemliyorsanız tat reseptörlerini zeytin ve şekersiz kahve ile resetleyebilirsiniz. Klasik yöntemlerden mentollü ürünler, bilinenin aksine ağız dokusunda uyuşmalara sebep olup daha da tat körelmesine yol açar. Ama başta da dediğim gibi öncesinde günlük hayatınızda da bu tip sorununuz var mı onu bir süre gözlemleyin derim.

Gündelik hayatımda tat koku olarak bir sorunum yok. Aromamizeri az önce rda şekline çevirdim ve tad aldım baya şaşırdım açıkçası =D Rdta şeklinde hiçbir türlü tad gelmiyordu düz buhardı yüksek wattlarda bile. Kullandığım pamuk muji acaba çakmasına falanmı denk geldik sağlam siteden aldık. Pamuk aromada önemi nedir aydınlatabilir misin ? yardımınız için saolun

Gündelik hayatımda tat koku olarak bir sorunum yok. Aromamizeri az önce rda şekline çevirdim ve tad aldım baya şaşırdım açıkçası =D Rdta şeklinde hiçbir türlü tad gelmiyordu düz buhardı yüksek wattlarda bile. Kullandığım pamuk muji acaba çakmasına falanmı denk geldik sağlam siteden aldık. Pamuk aromada önemi nedir aydınlatabilir misin ? yardımınız için saolun
Pamuk konusuna aciklik getireyim, asiri asiri dandik bir pamuk kullanman lazim tat almamak icin. Ki dandik pamuktan pamuk tadi gelir, anladigim kadariyla hic tat yok. Pamuktan degil gibi duruyor, ayni likiti uzun sure ictiyseniz o tibbi durumdan vardir.

Pamuk, sizde ki sorunu yaratacak kadar tat farkı oluşturmaz. Ama rda ile güzel sonuç aldıysanız bir süre bu şekilde devam edin :)

Pamuk konusuna aciklik getireyim, asiri asiri dandik bir pamuk kullanman lazim tat almamak icin. Ki dandik pamuktan pamuk tadi gelir, anladigim kadariyla hic tat yok. Pamuktan degil gibi duruyor, ayni likiti uzun sure ictiyseniz o tibbi durumdan vardir.

Muji var elimde ilk sarımda pamuk kokusu geliyor ilk fırsatta pamuğu değiştircem. Aroma az da olsa yerine geldi belki buharcı dili olmuşumdur. Net baskın alamıyorum ucundan alıyorum belki de pamuk kokusu tadı değiştirebilir. yanıtınız için teşekkürler.

Pamuk, sizde ki sorunu yaratacak kadar tat farkı oluşturmaz. Ama rda ile güzel sonuç aldıysanız bir süre bu şekilde devam edin :)
Elimdeki atomizerle rda pek mümkün değil , şansımı eski atom olan griffin ile yeniden satın alıp eski halimden eser varmı diye denemek kaldı. Mtl de aroma belki de bu kadardır ben çok beklenti içinde olabilirim. likiti ayırt edemiyorum ben mesela ağzımda tadını hissedemiyorum sizde de böylemi rta kullandığım zamanlar ağızda bir tad bırakıyordu sanki o aromayı yemişim gibi mtl geçtim aroma baya sağırlaştı. Desteğiniz için teşekkürler saolun . =)

Elimdeki atomizerle rda pek mümkün değil , şansımı eski atom olan griffin ile yeniden satın alıp eski halimden eser varmı diye denemek kaldı. Mtl de aroma belki de bu kadardır ben çok beklenti içinde olabilirim. likiti ayırt edemiyorum ben mesela ağzımda tadını hissedemiyorum sizde de böylemi rta kullandığım zamanlar ağızda bir tad bırakıyordu sanki o aromayı yemişim gibi mtl geçtim aroma baya sağırlaştı. Desteğiniz için teşekkürler saolun . =)
Evet mtl ile dl arasında ciddi aroma farkı olur. Bir süre sonra alışıyoruz ama :)

Geri