• SBTV Forum'da yer alan hiçbir bilgi kesinlik içermez. Esigara kullanımını düşünüyorsanız doktorunuzla görüşünüz.

Yardım | E-Likit Aroma Performansı

Veyselkanac

Community
Mtl ye yeni geçmiş biri olarak şuan natilius 2 kullanıyorum hazır coilli . sorum şu ki rta bir atomizere geçersem aroma performansında ciddi bir değişim olur mu ? Açılkçası aroma olarak tatmin edemedi beni hatta bazen tad bile alamıyorum . Dl de rta kullanıyorum sarım pamuklama vs yapabiliyorum ama mtl de deneme amaçlı aldım ve hoşuma gitti tek problem aroma mtl bir rta bu problemi ortadan kaldırır mı ? Yorumlarınızı tavsiyelerinizi bekliyorum teşekkürler ??

nat2 ile aroma alamamış olmanız gayet normal. yüksek miktarda aroma alacağınız bazı atolar; momentous v2 / pico v2 / hussar... amaç aroma ise bu atolar işinizi görecektir.

0,7ohm coil 1,8 ohmdan olanından çok daha iyidir. Wattınızı üst sınıra yaklaştırın o da işe yaramazsa modunuz ve pilinizden emin olun. Bazen modlar gösterdiği gücü aktaramıyor gibime geliyor. Pilleriniz ömrünü doldurmuş ta olabilir.
Normalde nat 2 birçok sarımlı atodan yüksek aroma verebilir.

Dl atomizerde içtiğiniz likiti mtl atomizere koyup denediyseniz aynı tadı bulamamış olabilirsiniz.Nat2 0.7 ohm coille aroma şöleni yaşatmaz fakat kötüde değildir.Bunun dışında aklıma gelen seçenekler hava ayarı çok sıkı olacak şekilde ayarlandıysa aroma kesmiş olabilir yada likit uyumsuzluğu

Mtl ye yeni geçmiş biri olarak şuan natilius 2 kullanıyorum hazır coilli . sorum şu ki rta bir atomizere geçersem aroma performansında ciddi bir değişim olur mu ? Açılkçası aroma olarak tatmin edemedi beni hatta bazen tad bile alamıyorum . Dl de rta kullanıyorum sarım pamuklama vs yapabiliyorum ama mtl de deneme amaçlı aldım ve hoşuma gitti tek problem aroma mtl bir rta bu problemi ortadan kaldırır mı ? Yorumlarınızı tavsiyelerinizi bekliyorum teşekkürler ??

Kesinlikle RTA ya geçiş yaparsanız aroma konusunda değişim yaşarsınız. Burada hangi atoyu alma konusunda da bütçeniz devreye girecek. Bu arada şunu da belirtmek isterim; her RTA aroma konusunda mükemmeldir diye bir olay yok ve RTA ların aromayı yorumlaması da farklıdır... Burada biraz deneme yanılma yoluna geçip kendınıze uygun olanı bulmanız gerekecek. Ama bence kesinlikle Nat2 den vazgecip RTA ya geçin.
DİPNOT: DL deki aroma performansını MTL de beklemeyin...

DL içimden ilk geçişte aroma yoksunluğu çok normal bende aynı sıkıntıyı yaşamıştım bir çok atomizer denedim aroma yönünden en memnun kaldığım penodat oldu aklınızda bulunsun...

Arkadaşlar açıklamaları yapmışlar, hazır coil ile rta performansı imkansıza yakın. Rta' ya geçmelisiniz. Ayrıyeten nispeten mtl için düşük sayılacak ohmları deneyebilirsiniz. ben 0,7-0,8 ohm aralığını tercih ediyorum aroma istiyorsam. DL' den geçtiğiniz için sıcak buharın sizi rahatsız etmeyeceğini düşündüğümden mtl clapton telleri denemenizi de tavsiye ederim.

Ayrıca rta sarımınızı yaparken, coilinizi hava kanalına yakın konumlandırırsanız aroma, yüksek konumlandırırsanız boğaz vurumu artar.
Drip tip deyip geçmeyin, driptip özellikle mtl' de içim kalitesine çok ciddi etki eder. (Dar driptipler genel olarak daha keyifli oluyor fakat çok dar olursa basınç kaynaklı likit vakumlama da yapabilir, pipet gibi likit içirebilir buna dikkat etmek gerek. )

Tüm bunlara ilave olarak kullandığınız likitlerde DL de 80-20 ve daha yüksek vg kullanıyordunuz muhtemelen. Mtl de aroma için vg oranını biraz daha düşük tercih etmeniz faydalı olabilir. Zira likit içinde aromayı taşıyan bağlayıcı madde PG' dir. Vg arttıkça buhar yoğunluğu, pg arttıkça aroma doyumu yükselir.

nat2 ile aroma alamamış olmanız gayet normal. yüksek miktarda aroma alacağınız bazı atolar; momentous v2 / pico v2 / hussar... amaç aroma ise bu atolar işinizi görecektir.
Mtl'de yeni başlayan bir kişinin tabiki üst segmentteki atoları kullanmasını önermişsiniz ama bence benim kanaatim başlangıç segmentündeki atomizerleri deniyip. Kendini taratıp farklı atomizerlere yönelmeside olabilir. Mesela Expromizer 2.1 gibi ya da ne biliyim Siren 22mm gibi yada TROY atomizerleri gibi daha birçok çeşit olabilir. Deneme yanılma yöntemiyle daha da kavramış olur hemde bilinçli kullanıcı olmuş olur.
Saygılarımla... ?

Mtl'de yeni başlayan bir kişinin tabiki üst segmentteki atoları kullanmasını önermişsiniz ama bence benim kanaatim başlangıç segmentündeki atomizerleri deniyip. Kendini taratıp farklı atomizerlere yönelmeside olabilir. Mesela Expromizer 2.1 gibi ya da ne biliyim Siren 22mm gibi yada TROY atomizerleri gibi daha birçok çeşit olabilir. Deneme yanılma yöntemiyle daha da kavramış olur hemde bilinçli kullanıcı olmuş olur.
Saygılarımla... ?
Ben öyle yapmaya çalışıyorum, siren22, ammit rta, serpent mini ile başladım, gidiş yolu doğrudur umarım...

Ben öyle yapmaya çalışıyorum, siren22, ammit rta, serpent mini ile başladım, gidiş yolu doğrudur umarım...
Tabikide ilk başladığım zamanları hatırlıyorum ben Subtank mini vardı. O zamanlar sarmayı bilmem internetten izlerim. Bakarım. Yaparsın olmaz. 1 olmaz 2 olmaz 3.de yaptım oldu. Önemli olan maddi açıdan en uygun ama performans anlamında sana yararlı gelicek atomizerleri bulmaktır. Yavaş yavaş üst segmente geçilmelidir. ?

kesinlikle katılıyorum üst segmentlerde kendini kanıtlamış ürünler var evet ama o kadar bütçe ayırmayı düşünüyor musun bide atomizer de biraz likit gibi kiminin beğendiğini kimisi beğenmez yada tek bir atomizer tüm istekleri karşılamaz mesela aroma için kendim penodat kullanıyorum boğaz vurum için expromizer v2,1 spica pro genelde herkez sever ama bana hitap etmedi boğaz vurumu gayet başarılı fakat aroması beni tatmin etmedi tütün ürünlerinde başarılıymış bende tütün sevmiyorum mesela bir örnek

Merhaba umarım iyisinizdir, aroma konusunda Expromizer v2.1 'den (daraltma/mtl aparatı ile birlikte ki sarımın altındaki deliği küçültmeye yarıyor kendisi) daha iyisine(kendi kullandıklarım içinde) rastlamadım... Aromayı yoğun olarak aldığım ve hem buhar yoğunluğu ve soğukluğu hem de aroma olarak memnun olduğum başlıktır kendisi. Bu aralar ikinci eli fiyat olarak da uygun. Pamuklaması da oldukça kolay, genelde internette zor yoldan tarif ediyorlar ama müsait olur olmaz bu mesajın altına fotoğraflarını ekleyeceğim. Saygılar..

Geri