• SBTV Forum'da yer alan hiçbir bilgi kesinlik içermez. Esigara kullanımını düşünüyorsanız doktorunuzla görüşünüz.

Yardım | E-Likit Aroma oranı ?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan slymngvn
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

slymngvn

Yeni Üye
Selamün aleyküm arkadaşlar abiler kardeşler bu iki aromayi karistirmak istiyorum ve 60 ml lik aroma elde etmek istiyorum tam verim almak icin yani şekerli aroma tadı tam olması için nekadar uygulamam lazim. Mesela ikisini tamamen boşaltıp karıştırarak 50 ml de salt base eklesem tam verim alirmiyim1000010275.webp1000010273.webp

Üstad öncelikle ayrı ayrı demleyip , olgunlaştıktan sonra küçük miktarlarda karıştırıp deneyin . Hepsini karıştırırsan sonuç kötü olursa ziyan olur her ikiside .

Üstat inavera eğer seyrek değilse konsantre bir aromadir kendisi. Dikkatli kullanman gerek. 30ml için Total aroma oranı %10 bandinda olmalıdır. Bir da 30ml gorillalik şişede 3mle tekabül eder. Bu noktada 1ml inv 2ml çikolata ya da 1.5 + 1.5 şekilde oranlanabilir. Hangisini daha az almak istiyorsanız tat olarak onu daha az tutarak demleme yapabilirsiniz.

Üstat inavera eğer seyrek değilse konsantre bir aromadir kendisi. Dikkatli kullanman gerek. 30ml için Total aroma oranı %10 bandinda olmalıdır. Bir da 30ml gorillalik şişede 3mle tekabül eder. Bu noktada 1ml inv 2ml çikolata ya da 1.5 + 1.5 şekilde oranlanabilir. Hangisini daha az almak istiyorsanız tat olarak onu daha az tutarak demleme yapabilirsiniz.
Çok sağolun hocam aradığım cvb buydu. Emeğinize sağlık 😊

inawera w ile yazılıyo, çakma olmasın😅
biiz inavera dedik inw demedik derler
inw cins aromadır, %0.2 önerisi var adamın ama bu shisha strawberry %5tir tekilde
ha birde, bu aroma çikolata ile gitmez, gitse de tfa double ile gitmez (bence tabi, damak tadı ayrıdır herkesin)
böyle aşşırı keskin olmayan bir çilek
tfa strawberry ripe ile gider mesela böylece x y z crema aroması olmadan süper çilek elde edersin
bu durumda %3 tfa strawberry ripe %3 inw shisha strawberry konulabilir tahminimce
ama tfa %4 inw %2 de yapılsa sanki daha bi dolgun çilek olur kararsızım

inawera w ile yazılıyo, çakma olmasın😅
biiz inavera dedik inw demedik derler
inw cins aromadır, %0.2 önerisi var adamın ama bu shisha strawberry %5tir tekilde
ha birde, bu aroma çikolata ile gitmez, gitse de tfa double ile gitmez (bence tabi, damak tadı ayrıdır herkesin)
böyle aşşırı keskin olmayan bir çilek
tfa strawberry ripe ile gider mesela böylece x y z crema aroması olmadan süper çilek elde edersin
bu durumda %3 tfa strawberry ripe %3 inw shisha strawberry konulabilir tahminimce
ama tfa %4 inw %2 de yapılsa sanki daha bi dolgun çilek olur kararsızım
Beynimi yaktın hocam 😃😊😅 son olarak şimdi ben çikolata çilek birde buz eklemek istiyorum. Tfa nin çileği dahami iyi oluyor diyorsunuz. Yoksa tfa ve inv cilekleri karisitirip daha dolgun çilek yapıp öylemi çikolata eklemeliyim kararsız kaldım şimdi 😀 birde çilekle hangi çikolatayı denemeliyim hocam. Böyle bir karışım ilk defa yapacağım elime yüzüme bulastirabilirim ama siz güzel bir tarif verirseniz olur bence

Beynimi yaktın hocam 😃😊😅 son olarak şimdi ben çikolata çilek birde buz eklemek istiyorum. Tfa nin çileği dahami iyi oluyor diyorsunuz. Yoksa tfa ve inv cilekleri karisitirip daha dolgun çilek yapıp öylemi çikolata eklemeliyim kararsız kaldım şimdi 😀 birde çilekle hangi çikolatayı denemeliyim hocam. Böyle bir karışım ilk defa yapacağım elime yüzüme bulastirabilirim ama siz güzel bir tarif verirseniz olur bence
Üstat senin kafan çok karışık ben sana çözümleri anlatacağım sırasıyla;
1- Birkaç çeşit çilek aroması var F.A TFA CAPELLA INW. F.a'nın çilek daha sönük bir çilektir şahsen ben beğenmedim. TFA Ripe Strawberry olgun çilektir daha doygun bir tadı vardır. Capellanın Sweet Strawberry'si favorimdir direkt düz demleyip bile içersin miss gibi de çilek tadı gelir. INW Konsantre ürün üreten bir aroma markasıdır ve genellikle soft içim sunar.
2- Bu reçeteler için bir site mevcut ekliyorum tıkla. buradan likit tariflerine bakabilirsiniz sağ üst köşeden ratio'yu 5 yıldız yapın ama.
3- Bence çilekle beyaz çikolata gider üstat siyah çikolatalar genelde ağır ve ağır aromalarla iyi uyum sağlıyor. Önerim size aynı aroma markasını aynı aroma markasıyla mixlemenizdir. Bu sefer tat bozulması yaşamazsınız.
4- Alacağınız aromaların birçoğu seyrek olduğu için doğru tarifi oran orantı yakalayarak kullanabilirsiniz. Ya da forum tedarikçimiz @AromaBurada dan aroma alabilirsiniz. Çilekli güzel tarifleri mevcut.
5- Size önerim çikolatayla buzu yan yana koymayın. Nargile gibi düşünmeyin bu işi her aroma birbiriyle uyumlanmıyor maalesef.
Attığım sitedeki reçetelere bakabilirsiniz, iyi forumlar dilerim.

1- Birkaç çeşit çilek aroması var F.A TFA CAPELLA INW. F.a'nın çilek daha sönük bir çilektir şahsen ben beğenmedim. TFA Ripe Strawberry olgun çilektir daha doygun bir tadı vardır. Capellanın Sweet Strawberry'si favorimdir direkt düz demleyip bile içersin miss gibi de çilek tadı gelir. INW Konsantre ürün üreten bir aroma markasıdır ve genellikle soft içim sunar.
2- Bu reçeteler için bir site mevcut ekliyorum tıkla. buradan likit tariflerine bakabilirsiniz sağ üst köşeden ratio'yu 5 yıldız yapın ama.
3- Bence çilekle beyaz çikolata gider üstat siyah çikolatalar genelde ağır ve ağır aromalarla iyi uyum sağlıyor. Önerim size aynı aroma markasını aynı aroma markasıyla mixlemenizdir. Bu sefer tat bozulması yaşamazsınız.
4- Alacağınız aromaların birçoğu seyrek olduğu için doğru tarifi oran orantı yakalayarak kullanabilirsiniz. Ya da forum tedarikçimiz @AromaBurada dan aroma alabilirsiniz. Çilekli güzel tarifleri mevcut.
5- Size önerim çikolatayla buzu yan yana koymayın. Nargile gibi düşünmeyin bu işi her aroma birbiriyle uyumlanmıyor maalesef.
Çok sagolun emek verip ilgilendiniz hocam dikkate alacağım tarifinizi hayırlı geceler dilerim Allah'a emanet

Bu şekilde bir ekran çıktı ama ratioyada yıldız vercem göremedim uyemi olmam lazım ve tarif nerede birsuru tarif var hocam

Ekli dosyalar

• Screenshot_2025-03-22-23-42-48-273_com.vivaldi.browser.webp
    Screenshot_2025-03-22-23-42-48-273_com.vivaldi.browser.webp
    33.5 KB · Görüntüleme: 22
hocam inw çilek tam bir mix çileğidir, hafif değil ama keskin de değil yuvarlak
tfa double chocolate ile uyumsuz olur illa çilek çikolata derseniz sanki tfa milk chocolate veya fa bakmanız daha sağlıklı ama bulamazsanız double chocolate clear alın çilek illa tfa strawberry ripe olcak
ha koolada ile çikolata gitmez, vazgeçin derim
@AromaBurada adam çilek diyo, baksana bi
biz atıyoz tutuyoz burda, sen daha iyi bilirsin

Selamlar
Bu ürünlerle yapılabilecek en doğru oranlı tarif
100ml şişeye 2,5ml inw ss.
6ml tfa d.c clear
tatlı bir deneyim içinde isteğe göre +2ml tfa sweetener. +kalanı nbase ile 100ml e tamamlardım
Inw kullanım oranı normalde 1-2dir. Ürünlerde sorun yoksa verimli sonuç alırsınız.
--------------
Ben olsam ne yapardım?
100ml şişeye
1ml inw ss(şar mı bilemem, çok sevdiğim bir çilek değil elimde varmış gibi tarife ekledim)
5ml fa strawberry
2ml fa chocolate glazed doughnut
2ml tfa bavarian cream
2ml tfa vanilla bean ice cream
1ml tfa sweetener
+kalanı nbase ile tamamlar
myman yapar içerdim :)

Selamlar
6ml tfa d.c clear
tatlı bir deneyim içinde isteğe göre +2ml tfa sweetener. +kalanı nbase ile 100ml e tamamlardım
Inw kullanım oranı normalde 1-2dir. Ürünlerde sorun yoksa verimli sonuç alırsınız.
--------------
Ben olsam ne yapardım?
100ml şişeye
1ml inw ss(şar mı bilemem, çok sevdiğim bir çilek değil elimde varmış gibi tarife ekledim)
5ml fa strawberry
2ml tfa bavarian cream
1ml tfa sweetener
neden fa vanilla bourbon değil de tfa vanilla ice cream? anlatsana biraz

bu listeyi alıyorum ozaman :)

Ekli dosyalar

• Screenshot_2025-03-23-14-21-30-853_com.vivaldi.browser-edit.webp
    Screenshot_2025-03-23-14-21-30-853_com.vivaldi.browser-edit.webp
    28.6 KB · Görüntüleme: 17
Son düzenleme:
Selamlar
6ml tfa d.c clear
--------------
Ben olsam ne yapardım?
100ml şişeye
5ml fa strawberry
2ml tfa bavarian cream
1ml tfa sweetener
Ellerinize sağlık hocam @AromaBurada sağolun bunları sipariş verdim aromasi bol olsun istiyorum ve su şekilde uygulamak istiyorum sizce uygunmudur.

60ml için 18 mg aroma uygunmudur hocam

9ml cilek
5ml cikolata
2ml seker
2ml vanilya

Ekli dosyalar

• Screenshot_2025-03-23-14-21-30-853_com.vivaldi.browser-edit.webp
    Screenshot_2025-03-23-14-21-30-853_com.vivaldi.browser-edit.webp
    28.6 KB · Görüntüleme: 16
Son düzenleme:
Yanlış anlaşılma olmadığından emin olmak adına sorma ihtiyacı duydum, tekil aromalarla karışım yapmak zorunda olmadığınızı, MİX aromalarla istediğinize yakın hazırlanmış aromalar alabileceğinizi biliyorsunuz değil mi.

Yanlış anlaşılma olmadığından emin olmak adına sorma ihtiyacı duydum, tekil aromalarla karışım yapmak zorunda olmadığınızı, MİX aromalarla istediğinize yakın hazırlanmış aromalar alabileceğinizi biliyorsunuz değil mi.
Merhaba hocam evet biliyorum sağolun😊ilkdefa kendim böyle bir karışım yapmak deneyimlemek istedim 😊 bakalım sonuç ne olur

Son düzenleme:
Geri