• SBTV Forum'da yer alan hiçbir bilgi kesinlik içermez. Esigara kullanımını düşünüyorsanız doktorunuzla görüşünüz.

Yardım | Esigara AliExpress Sorun Yaşıyorum Bakar mısınız?

Nickim10Harf

Community
Mart ayında bir siparişim oldu tel pamuk seramik cımbız yankeski vs aynı gün gelsin diye tek bir satıcı dan aldım üstelik kargo hızlı gelsin diye de ekstra dan kargo parası verdim bu zaman oldu ki 2 ayı geçti gelmedi anlaşmazlık açtım bir şey çıkmadı satıcı ile konuşuyorum AliExpress bu sorunu halledecek para iadesi yapacak dedi bu gün de başarılı teslimat diyor nasıl oluyor bu. AliExpress te herkes sorun mu yaşıyor PTT mi çalışmıyor ne oluyor Screenshot_2020-04-22-10-39-02-854_com.alibaba.aliexpresshd.jpgScreenshot_2020-04-22-10-39-11-794_com.alibaba.aliexpresshd.jpg

Takip numarası ile ptt sayfasından ve 17tracktan bi sorgulama yapın tüm detaylar dökülsün ortaya nasıl aşamalar gerçekleşmiş bakalım
Hocam ilgilendiğiniz için çok teşekkür ederim öncelikle.
Dediğiniz gibi hem PTT takip hemde 17 track tan baktım durum şu şekilde
Screenshot_2020-04-22-12-51-51-881_com.android.chrome.jpgScreenshot_2020-04-22-12-52-29-746_com.android.chrome.jpg
Geldiğine dair pek bir durum yok ama başarılı teslimat diyor ae de bu nasıl oluyor ve bu durum ne olur

60 günlük koruma suresi bitmis. Global cainaio dan kontrol ettim, 1 kez basima geldi ayni durum. Sure doldugundan boyle bir mesaj goruyorsunuz. Anlasmazlik acin ve asagidaki linkleri ekleyin ayrica hem link hem resim olarak.
Urun kuvvetle muhtemel kaybolmus cunku hic ulasmis ibaresi yok ne ptt de ne 17track de ne de global cainaio da.
Mantik da su sekilde,
Global cainaio cindeki verileri
Ptt turkiye uzerinden tum verileri
17 track de bu ikisinin verilerini alip toparliyor ama bazen 17track tekli verileri almiyor. Olay bu.

60 günlük koruma suresi bitmis. Global cainaio dan kontrol ettim, 1 kez basima geldi ayni durum. Sure doldugundan boyle bir mesaj goruyorsunuz. Anlasmazlik acin ve asagidaki linkleri ekleyin ayrica hem link hem resim olarak.
Urun kuvvetle muhtemel kaybolmus cunku hic ulasmis ibaresi yok ne ptt de ne 17track de ne de global cainaio da.
Mantik da su sekilde,
Global cainaio cindeki verileri
Ptt turkiye uzerinden tum verileri
17 track de bu ikisinin verilerini alip toparliyor ama bazen 17track tekli verileri almiyor. Olay bu.
Hocam ilgilendiğiniz için çok teşekkür ederim. Sadece SS çekip kanıt yükledim link nasıl atılıyor bilmiyorum satıcıya mı yoksa anlaşmazlığa mı Atıcam
Süren anlaşmazlık vardı ona ekledim kanitları

Onu'da update olarak görünen yazı kutucuğuna eklemeniz için söyledim.
Siz browser'dan önce Dış Bağlantı adresine gidin, sonra takip numarasını yazıp search'e basarsanız size gönderiniz ile ilgli sonuç ekranı gelecek.
Aynı şeyi 17track içinde yapın.
PTT ile ilgili birşey vermedim, çünkü Aliexpress önce Global Cainaio'ya sonra 17track'e bakar ama PTT yi sallamaz.
Sizin paranız Aliexpress kasasında, satıcıya henüz geçmemiş çünkü hala sonuçlanmamış.
Süren anlaşmazlık için konu seçimini ürün hiç ulaşmadı şeklinde oldu değil mi? O kadar sığırdır ki Aliexpress Judge kısmı zahmet edip eğer öyle açmadıysanız kontrol etmek zahmetinde bile bulunmazlar.

Benimde yaklaşık 1.5 ay once verdiğim siparişin durumu hala ekteki fotoğraf gibi. İşin ilginç yanı ben gelmesini istiyorum, anlaşmazlık açarsamda tekrar kargolamasını isterim. Sebebi ise, ne alırsan 0,50 cent diye bir kuponla saatçi tornavida seti almıştım ????
Ben nasıl bi yol izlemeliyim acaba? Fikri olan varmıdır

Ekli dosyalar

• 7E3E8856-6A87-4F60-9D11-8508BCE2D3D3.png
    7E3E8856-6A87-4F60-9D11-8508BCE2D3D3.png
    85.8 KB · Görüntüleme: 13
Son düzenleme:
26.02 de EDİ olmuş. Bizim gümrükte bekliyordur. Anlaşmazlık açmadan önce satıcı ile anlaşıp koruma süresini uzatsaydiniz keşke. Gümrüklerden çok uzun sürede cikabiliyor. Hele ki böyle bir zamanda...
Aliekspress 3 gün içerisinde anlaşmazlığı sonuclandiriyor. Muhtemelen 1 hafta 10 gün içerisinde iadeniz yatar. Mayıs Haziran gibi de ürünler elinize geçer.

Benimde yaklaşık 1.5 ay once verdiğim siparişin durumu hala ekteki fotoğraf gibi. İşin ilginç yanı ben gelmesini istiyorum, anlaşmazlık açarsamda tekrar kargolamasını isterim. Sebebi ise, ne alırsan 0,50 cent diye bir kuponla saatçi tornavida seti almıştım ????
Ben nasıl bi yol izlemeliyim acaba? Fikri olan varmıdır
Yav git ne alırsan 1 TL ama içerde herşey 10tl ciye oradan 20 TL ye al cik bir sürü tornavida seti :D

Cainiao super economy ile 22 şubatta bi kılıf sipariş ettim. Hala gelecek.
Aşağıya ss de koydum. Böyle bekliyorum. 17trackten bakıyorum böyle bilgi yok diyor. Çözemedim gitti. Pttden bakıyorum. Bana bisiklet seçtiriyo kamyon seçtiriyor yine en baş sayfaya atıyor. Sizin yapacağınız işe tüküreyim cidden

Ekli dosyalar

• Screenshot_2020-04-22-17-03-43-742_com.android.browser.jpg
    Screenshot_2020-04-22-17-03-43-742_com.android.browser.jpg
    14.8 KB · Görüntüleme: 11
Kargolar düzeldi, hızlı geliyor, vs., diye yorumları okuyup bir iki şey almıştım. Normalde bir, bir buçuk haftada elimde oluyordu. Bugün bakma fırsatım oldu: kargonun sadece havada geçirdiği süre 17 gün ???? Mayıs ortası gibi bir süre tahmini vermiş bir kargo takip sitesi???? Uzak durmak lazım bariz.

Evet an itibariyle paramı geri yatırdılar AliExpress benim için tevek bitmesine ama gümrükte takılı kalıp da Ocak ayından beri hala gitmeyen bir paket var onlar illaki gider parasını yatırırlar mı yoksa çöpe mi atılır ne olur sizce

Konu kargo ile ilgili olduğu için buraya yazmayı uygun gördüm;ilk kez takipsiz alışveriş yaptım,ali'den bakınca "Gönderi, yerel gönderim şirketinde" yazıyor yani TR'ye gelmiş ama 17 Track den bakınca 17.PNGlast mile ne demek? ve ürüne vergi çıkarsa prosedür nasıl? Takipsiz kargoyu kapıya getirmiyorlar diye biliyorum o zaman parayı nasıl alacak , benim mi ptt ye gitmem gerekecek?

Konu kargo ile ilgili olduğu için buraya yazmayı uygun gördüm;ilk kez takipsiz alışveriş yaptım,ali'den bakınca "Gönderi, yerel gönderim şirketinde" yazıyor yani TR'ye gelmiş ama 17 Track den bakınca Ekli dosyayı görüntüle 33645last mile ne demek? ve ürüne vergi çıkarsa prosedür nasıl? Takipsiz kargoyu kapıya getirmiyorlar diye biliyorum o zaman parayı nasıl alacak , benim mi ptt ye gitmem gerekecek?
1 defa almıştım takipsiz kargo onuda evin bahçesine mı atmış postacı ne etmişse apartmana bile yaklaştığını düşünmüyorum 2 tane suriyeli çocuk paketleri birbirine atarken ayiktim. Gittim bide kızdım "len ben sizin şimdi dedim devamını getirmedim yürüyün gidin lan dedim sonra :D) kısacası eve geliyor takipsizlerde üstelik şimdi vergide alıyor devlet kesin gelir :D kapıya geldik yoktunuz yazısı yapıştırılır muhtemelen sende gider postaneden alirsin

Cainiao super economy ile 22 şubatta bi kılıf sipariş ettim. Hala gelecek.
Aşağıya ss de koydum. Böyle bekliyorum. 17trackten bakıyorum böyle bilgi yok diyor. Çözemedim gitti. Pttden bakıyorum. Bana bisiklet seçtiriyo kamyon seçtiriyor yine en baş sayfaya atıyor. Sizin yapacağınız işe tüküreyim cidden
Kargo kayboldu anlaşmazlık aç diye mesaj aldım mağazadan. 12 liraya aldığım kılıfın parasını dolar sağolsun 17 lira olarak geri aldım. Nasıl kaybolmuş onu da anlamadım. Şimdi de bir atomizer bir de aksesuar bekliyorum iki ayrı kargo. Bakalım ne olacak.

Geri