• SBTV Forum'da yer alan hiçbir bilgi kesinlik içermez. Esigara kullanımını düşünüyorsanız doktorunuzla görüşünüz.

Soru? | Esigara Ağız ve boğaz kuruması

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Escobar
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Escobar

Council
Merhaba üstadlarım yaklaşık birkaç aydır boğazımda her buharladığımda kuruma ve sanki boğazıma birşeyler takılıyomuş gibi his oluşuyor sürekli farklı aromalarda likitler yapıp deniyorum ama daha önce böyle birşey olmamıştı bu durumu yaşayan birileri varmı :)
Not: Bu tarz bi konu göremedim onun için açtım varsa eğer oraya yönlendirirseniz sevinirim :)

Merhaba üstadlarım yaklaşık birkaç aydır boğazımda her buharladığımda kuruma ve sanki boğazıma birşeyler takılıyomuş gibi his oluşuyor sürekli farklı aromalarda likitler yapıp deniyorum ama daha önce böyle birşey olmamıştı bu durumu yaşayan birileri varmı :)
Not: Bu tarz bi konu göremedim onun için açtım varsa eğer oraya yönlendirirseniz sevinirim :)
Kullandığınız nbase nedir?

Bende hepsi kuruluk yapiyor hatta burnumun icerisinde ust kisimda yaralar olusuyor 3 arkadasiz likit tercihlerimiz genelde benzer ve hepimiz ayni sorundan muzdaribiz.Denemedgimiz kalmadi fakat hepsine duyarliyiz sanirim o yuzden en az tahribata yol acan komboyu kullaniyorum suanda oda sigma+merck(pg)+siegfried(nic).

Elektronik sigara, ateşli gibi değil maalesef. Hafif bir enfeksiyon dahi söz konusu ise bu durumla karşılaşmanız normal. Sigara dumanı öksürüğü yatıştırırken, buhar tam tersine tetikliyor. Siz farkında olmadan böyle bir enfeksiyon oluşmuşsa boğazda hassasiyet meydana gelmiş olabilir ve bu durum uzun sürebilir. Bir ihtimal..

Mevsimsel değişime bağlı olarak havaların ısınmasıyla su ihtiyacımız bir miktar daha arttı. Eğer gün içerisinde terleme yoluyla kaybettiğimiz sıvıyı yerine koymazsak , vücut su dengesini koruma adına tükürük bezlerimizden de bir miktar tasarrufa gider.Bu da ağız ve boğazda kuruluğa sebep olur.
Kardeşim senin durumun muhtemel yukarıda bahsettiğimin yanında, ayrıca Dl içimde chem biraz ağır gelmekte , değiştirmeni tavsiye ederim.

Nbase tavsiyeniz nedir abiler
Bence herşeyden önce chemi bırakın . Vurum ve doyum çok güzel ancak kuruluk , sivilce , yağlanma gibi problemlerin başlıca nedeni chem
Mevsimsel değişime bağlı olarak havaların ısınmasıyla su ihtiyacımız bir miktar daha arttı. Eğer gün içerisinde terleme yoluyla kaybettiğimiz sıvıyı yerine koymazsak , vücut su dengesini koruma adına tükürük bezlerimizden de bir miktar tasarrufa gider.Bu da ağız ve boğazda kuruluğa sebep olur.
Kardeşim senin durumun muhtemel yukarıda bahsettiğimin yanında, ayrıca Dl içimde chem biraz ağır gelmekte , değiştirmeni tavsiye ederim.

Hocam sorunun %80'ini su ve sıvı tüketimi oluşturuyor. Ben günde en az 3, en fazla 4.5 litre su tüketiyorum. Öğlen yemeğinde çorba, ofiste takribi günde en az 10 çay, 2 Türk kahvesi, 2 nescafe takılıyorum. Eve de geçtiğimde içmeye tüketmeye çalışıyorum. Ne zaman suyu kessem veya azaltsam bahsettiğiniz şeyler bende de oluyor. Mesela dün 1.5 litre anca su içebildim boğazım kurudu hemen gırtlağımda gıcıklanma oldu falan. Kriptik Tonsillit adı verilen Farenjit bazlı rahatsızlık oluşuyor bende yani bademciğe iltihap birikmesi. O yüzden su çok önemli bu arada ben de Chem-Chem-Merck kullanıyorum.

Geri