• SBTV Forum'da yer alan hiçbir bilgi kesinlik içermez. Esigara kullanımını düşünüyorsanız doktorunuzla görüşünüz.

Soru? | Esigara 21700 pil vs 18650 (VTC6)

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan VCANGULER
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

VCANGULER

Community
Arkadaşlar merhaba öncelikle umarım iyisinizdir. Başlıktan da anlaşılacağı gibi;
21700 pil ile 18650 pilleri (sony vtc6 gibi) farkları nelerdir bilgilendirirseniz sevinirim yeni çıkan cihazlarda 18650 veya 21700 pil kullanılır vs ibaresi gördüm. Eskiden hepsi 18650 (sony vtc6 gibi) idi. Şimdiden ilgi ve alakanız için teşekkür ederim iyi günler dilerim sizlere.
1678020395708.png

mah, kalite, verimlilik, kullanım ömrü gibi farkları var ne istediğine bağlı kısaca pill üzerine bir konu başlığı var formda göz atmanı tavsiye ederim.
benim için tek pilli moda Vtc5a vazgeçilmezdir.
Avantajı ise piller içinde 35a anlık verim verebiliyor.

mah, kalite, verimlilik, kullanım ömrü gibi farkları var ne istediğine bağlı kısaca pill üzerine bir konu başlığı var formda göz atmanı tavsiye ederim.
benim için tek pilli moda Vtc5a vazgeçilmezdir.
Avantajı ise piller içinde 35a anlık verim verebiliyor.
Ya bende mesela drag x var sarj azaltikca verdigi V dusuyor bende vtc6 var ben en iyisi vtc6 saniyordum. Vtc5a nin ne farki var?
Pil konusunu da goremedim acikcasi.

pil mtl için dl için uygun seçilmeli. anlık 30-40 a destekli piller DL için olmazsa olmaz. mtl için
Samsung INR21700-50E 5000 mAh
kullanıyorum anlık 10 a verebilen bir pil , benim 1.22 ohm coilim uygun watta; 11-12 watt civarı 4 a civarı çekiyor ve sorunsuz kullanıyorum. aynı pili DL için kullanmaya teşebbüs edersem havaya uçarım :)
hg2 ve vtc6 3000 mah olmasına rağmen günü zor çıkarıyor, 5000 mah samsung 50e ise ilginçtir tam 2 gün gidiyor.

MTL için tek bakacağınız değer mAh; dolayısıyla 21700 tercih edilmeli.
DL için ise kullanacağınız Watt değerini karşılabileyecek A verebilen en yüksek mAh değerindeki pili tercih etmelisiniz; dolayısıyla yine 21700 tercih edilmeli.

18650 niye tercih eder ki o halde bu saatten sonra herhangi biri ? DL içim için istediği gibi 21700 tedarik edemiyordur(malum bize geç geliyor her şey) veya iki pilli bir mod kullanıyordur ve boyut olarak 2x18650 kullanmak 2x21700 kullanmaktan fiziki olarak daha cazip geliyordur.

Cevaplariniz icin tesekkurler cok yeni sey ogrendim terimsel olarak 4a 10a (a amper sanirim) arastiracagim.
Ben obs engine tankima(dual) iki tane 1.2 ohm sariyorum direnc. Kullanirken ekranda 0.8 yaziyor(yanlistir muhtemelen) 35Watta kullaniyorum V gostergesi 3.67 yaziyor cekince birakinca 0. Daha sonra pil azaldikca Volt 3.40 lara dusuyor 3.30 lara Wati arttiriyorum dogru mu yapiyorum yanlis mi? Ben ne yapiyorum :) ? Ne yapmaliyim.

3.2'ye doğru pil bitmek üzere demek, göstergeden de anlarsınız. Şarja tak beni diyor. Zaten istediğiniz Watt değerini veremeyecek muhtemelen.

3.2'ye doğru pil bitmek üzere demek, göstergeden de anlarsınız. Şarja tak beni diyor. Zaten istediğiniz Watt değerini veremeyecek muhtemelen.
Fullken guzelde %20 azalinca V de dusuyor ne yapcam pil stabil guc vermiyor yani. Oyle markalar vs var mi yoksa normali mi bu 3 tane daha pil alip her %20 dustugunde degismeli miyim tarzi? Ve 21700 pille 100W icince nolur?

Fullken guzelde %20 azalinca V de dusuyor ne yapcam pil stabil guc vermiyor yani. Oyle markalar vs var mi yoksa normali mi bu 3 tane daha pil alip her %20 dustugunde degismeli miyim tarzi? Ve 21700 pille 100W icince nolur?
Bu dediğiniz pek normal değil; %20 azalınca, yani %80 iken sorun yaşamamanız lazım. Piliniz yetersiz geliyordur muhtemelen. Kullanacağınız Watt değerine göre A hesabı yapıp ona göre pil seçiniz.

Geri