• SBTV Forum'da yer alan hiçbir bilgi kesinlik içermez. Esigara kullanımını düşünüyorsanız doktorunuzla görüşünüz.

Öneri İstiyorum? | E-Sigara 2022 Yılında E-Sigaraya Başlayana Ne Tavsiye Edersiniz?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan materyall
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

materyall

Community
Elektronik sigara için ne kadar araştırma yapsam da hala ne alacağıma karar veremedim. Sigara haftada 1-2 paket sırf dumanı için içerim. Yani bir nikotin ihtiyacım yok. Aromadan ve buharından iyi performans alabileceğim iyilerinden bir elektronik sigara önerebilir misiniz?(Kit veya parça parça) 2000 liraya kadar bütçem var.

Oyla 0
RDA yerine RTA tercih ederdim, SBS (kanguru) mod ile beraber hem minnak hem uğraştırmayıcı olur gün boyu.

Belirtmemişsiniz ama nargile içim yerine sigara içim öneririm.

ben olsam 1paketi haftada içiyorsam içmeye devam ederim...
şuan aslında olmayan bir alışkanlıktan (günde 3paket içtiğim dönemim oldu sıklıkla 2paket, bu bağımlılıktır sen zevkine içiyorsun) bir hobi/tiryakiliğe doğru yol alıyorsun farkında değilsin
bu mereti 1-2-3 paketi günde içen, emzik gibi ağzından düşürmeyenlere öneriyoruz, günde 3dal sigara içen insana al bak bu da bağımlılık yapıyor şunları al ocağına incir ağacı dik diyemem
ha sen illa ki başlayacam diyorsan tutamam seni ama başlarsan sonu yok onu bil zira aromayı seveceksin sevdikçe içeceksin daha çok aroma denemek isteyeceksin ve daha çok içeceksin

ben olsam 1paketi haftada içiyorsam içmeye devam ederim...
şuan aslında olmayan bir alışkanlıktan (günde 3paket içtiğim dönemim oldu sıklıkla 2paket, bu bağımlılıktır sen zevkine içiyorsun) bir hobi/tiryakiliğe doğru yol alıyorsun farkında değilsin
bu mereti 1-2-3 paketi günde içen, emzik gibi ağzından düşürmeyenlere öneriyoruz, günde 3dal sigara içen insana al bak bu da bağımlılık yapıyor şunları al ocağına incir ağacı dik diyemem
ha sen illa ki başlayacam diyorsan tutamam seni ama başlarsan sonu yok onu bil zira aromayı seveceksin sevdikçe içeceksin daha çok aroma denemek isteyeceksin ve daha çok içeceksin
Bu tarz durumlarda sigara içmeye devam etmeyi önermek bana göre pek mantıklı gelmiyor.

Elektronik sigara; sigarayı bırakma aracı olarak görülmemeli sadece. Günde ortalama 1-2 dal sigara içen biri daha keyifli bir yapıya geçmek istemesi de bence gayet güzel. Nikotinsiz bir tercihle bile keyif alabilir.

Sigaranın verdiği keyifi; ağız kokusu, acı tat ve duman yerine, sevilen bir aromatik buhar çok daha fazla katlayabilir.

:) bunu da göz önünde bulundurmakta fayda var :)

@materyall
sadece kokusu, ciğerlerde biriken katranı ve etrafımıza verdiğimiz zarar için bile ateşliyi bırakmak en güzeli.
istanbul beylikdüzü yakınlarında iseniz elimden gelen her türlü yardımı yüzyüze yapabilirim.
konum olarak farklı bir bölgede iseniz muhakkak ki size yakın yardım etmek isteyecek bi tanıdığımız da olabilir.
böyle atomizer mod yazmaktansa birebir görüşüp deneyerek daha faydalı bilgiler alacağınızı düşünüyorum :)

Bu tarz durumlarda sigara içmeye devam etmeyi önermek bana göre pek mantıklı gelmiyor.

Elektronik sigara; sigarayı bırakma aracı olarak görülmemeli sadece. Günde ortalama 1-2 dal sigara içen biri daha keyifli bir yapıya geçmek istemesi de bence gayet güzel. Nikotinsiz bir tercihle bile keyif alabilir.

Sigaranın verdiği keyifi; ağız kokusu, acı tat ve duman yerine, sevilen bir aromatik buhar çok daha fazla katlayabilir.

:) bunu da göz önünde bulundurmakta fayda var :)
üstat kendimi şöyle açıklayayım, haftada bir paket içen adam tiryaki değildir bağımlı demek bile çok zordur
mesela haftada bir litre kola içen adama kola bağımlısı demez kimse ama günde bir litre içen adama ya bak sen bunun bağımlısı oldun diye uyarır herkes
sorun şu ki; bu arkadaş stabil bir içici bir iki paketle haftayı kapatıyor emin olun e sigaraya başlayınca muazzam bir tüketimi olacak hiç bağımlısı olmadığı bir maddeye bağımlı olacak sigarayı hiç içmeyecek ama bunu hep içecek
bu yüzden sigarayı bıraksın elbet ama bu arkadaş için bunun yolu e sigara değil, dün gece bir dostuma pico 2 ve tfv8 verdim zira sadece sabah 6-7dal içer, bu arkadaşım başlamalı ama konu sahibi asla başlamamalı
@materyall
sadece kokusu, ciğerlerde biriken katranı ve etrafımıza verdiğimiz zarar için bile ateşliyi bırakmak en güzeli.
istanbul beylikdüzü yakınlarında iseniz elimden gelen her türlü yardımı yüzyüze yapabilirim.
konum olarak farklı bir bölgede iseniz muhakkak ki size yakın yardım etmek isteyecek bi tanıdığımız da olabilir.
böyle atomizer mod yazmaktansa birebir görüşüp deneyerek daha faydalı bilgiler alacağınızı düşünüyorum :)
üstat gelin arkadaşı vazgeçirelim sigarayı haftada bir paketin üzerine çıkarmaması yönünde teşvik edelim, dl için günde en az 5ml mtl için 2-3ml rahat içecek çünkü tadı çok güzel olacak buhar onu cezbedecek, yok yere bağımlısı olacak...

üstat kendimi şöyle açıklayayım, haftada bir paket içen adam tiryaki değildir bağımlı demek bile çok zordur
mesela haftada bir litre kola içen adama kola bağımlısı demez kimse ama günde bir litre içen adama ya bak sen bunun bağımlısı oldun diye uyarır herkes
sorun şu ki; bu arkadaş stabil bir içici bir iki paketle haftayı kapatıyor emin olun e sigaraya başlayınca muazzam bir tüketimi olacak hiç bağımlısı olmadığı bir maddeye bağımlı olacak sigarayı hiç içmeyecek ama bunu hep içecek
bu yüzden sigarayı bıraksın elbet ama bu arkadaş için bunun yolu e sigara değil, dün gece bir dostuma pico 2 ve tfv8 verdim zira sadece sabah 6-7dal içer, bu arkadaşım başlamalı ama konu sahibi asla başlamamalı

üstat gelin arkadaşı vazgeçirelim sigarayı haftada bir paketin üzerine çıkarmaması yönünde teşvik edelim, dl için günde en az 5ml mtl için 2-3ml rahat içecek çünkü tadı çok güzel olacak buhar onu cezbedecek, yok yere bağımlısı olacak...

ilk olarak DL ile ilgili herhangi bir betimleme yapmamış. bende MTL olarak düşündüm
ikinci hususta kendi kafasında ateşliyi içmek istemediği, bırakmak istediği için foruma üye olmuş ve konu açmış.
ki yakın çevresinden denediğinide düşünüyorum

en güzeli hiç içmemesi vape olayına bulaşmaması aslında. doğru diyorsun
ama haftada 2-3 paket ateşli içeceğine ayda 60 ml aroma içsin yinede daha iyi bana göre ;)

ilk olarak DL ile ilgili herhangi bir betimleme yapmamış. bende MTL olarak düşündüm
ikinci hususta kendi kafasında ateşliyi içmek istemediği, bırakmak istediği için foruma üye olmuş ve konu açmış.
ki yakın çevresinden denediğinide düşünüyorum

en güzeli hiç içmemesi vape olayına bulaşmaması aslında. doğru diyorsun
ama haftada 2-3 paket ateşli içeceğine ayda 60 ml aroma içsin yinede daha iyi bana göre ;)
üstat altta açıklıyorum:)
ben de diyorum ki nikotinsiz ya da düşük nikotinle ister dl ister mtl ister pod içsin keyif olsun, hobi olsun.

hobiler güzeldir :)
bakın üstat henüz çoğu kullanıcının kabullenemediği bir gerçek var
bizler gönüllü denekleriz, evet sigaradan daha sağlıklı bir alternatif olduğuna dair birçok araştırma var kabul ediyorum ancak pamuk, aroma, nbase bileşenleri ve telin vücudumuza etkileri incelenemedi tam olarak, böbreğe mi zararlıdır akciğerde nasıl sıkıntı yaşatacak tamamen boşluktayız
ancak emin olduğum bir konu var, vücut günde bir miktar sigaranın olumsuz etkilerini sönümleyebilecek kapasitede, sende 3dal bende 5dal ama böyle bir durumumuz var
bu ahşap gemi model uçak hobisi değil maalesef, ağır bir bağımlılık bizler bunu reddediyoruz ama bir gün içmeden durmamız imkansız genel olarak
insanları o bağımlılıktan buna yönlendirmeyi sevmiyorum çok, az içene kliniğe git derim genelde konu sahibi gibi arada içene ise hiç karışmam

mesajlarınız için teşekkür ederim. Her mesajda haklılıklar var. Kendi durumumu şöyle açıklayayım: Beylikdüzünde günde 11 saat çalışıyorum. Gün içinde 3-4 kere molamız oluyor. O molalarda sadece sıkıntıdan sigara içiyorum sırf zaman geçsin diye. Günde toplasan 3-4 kere içebileceğim bir e-sigaranın sigaradan daha zararlı olur mu emin olamıyorum. Bir yandan sigara artık tadımı kaçırıyor ağzımda kül varmış gibi hissettiğim oluyor. Hiç içmesem de olmuyor çünkü o molalara çıkacak, günü geçirecek ve çalışacak motivasyonu başka bulamıyorum. Arkadaşlarımdan 1-2 kere elektronik sigaranın tadına baktım ve bayıldım. Yani tam bana göre hem duman şov hem tadı efsane :D
@materyall
Hocam çok teşekkür ederim. Bugün akşam üzeri beylikdüzünde elektronik sigara satan yer aradım. 3 adrese gittim 3üde bir apartman dairesi çıktı. Vazgeçip eve döndüm. Eğer sizin bir dükkanınız vs varsa uğramak isterim.

bakın üstat henüz çoğu kullanıcının kabullenemediği bir gerçek var
bizler gönüllü denekleriz,
Bu konuda bir parça hak vermekle beraber ortalama 15-16 yıllık bir dönem var (belki daha da uzun) bununla ilgili. Yani gönüllü deneklik ciddi bir seviyede geride kaldı. Artık konu uzun süreli kullanımdaki yan etkileri keşfetmek onun da zannediyorum, bir kaç yılı kaldı. Bu tarz ürünler için 20 yıllık bir izleme yeterli olabiliyor.

Benim bile ilk tanışıklığım 2013 yılıdır aslında. Evleneceğim gündü. stressli bir ortam, kapalı alanlarda sigara içmek yasak ancak elektronik sigara serbest. Arkadaşım vermişti; al her yerde iç diye. Stresten oluşan baş ağrısını ona bağladım. Devam etseydim iyi olurmuş. :)

Sevgili Koba üstadın yayınladığı alıntı/çeviri ve yorumladığı makaleler mevcut forumda. Ciddi bir emek var. okumanızı öneririm.

Burada şunu da eklemek isterim ki: eğer sigaranın etkileri hala araştırılıyor gibi bir argüman varsa ya da araştırmalar artık sigaranın zararlarının eskiden daha fazla olduğunu keşfettik diyorlarsa beni inandıramazlar. Bu argümanı çürütecek bir kaç donem var.

Tarımla uğraşanlar iyi bilir ki; sağlıklı, doğal olan meyve ve sebzelere haşerat, kurtçuk vs gelir. Ancak ilaçlı, hormonlu ürünlerde bu tarz sorunlar olmaz. Eskiden sigaralar kurtlanırdı. Şimdi ise 2-3 yıllık paketlerde bırakın kurt oluşumunu tatta her hangi bir değişim olmuyor.

Geri