• SBTV Forum'da yer alan hiçbir bilgi kesinlik içermez. Esigara kullanımını düşünüyorsanız doktorunuzla görüşünüz.

Yardım | Esigara 18650 Pil Uçak Sorunsalı?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Sinflesh
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Sinflesh

Community
6 Ağustos'ta ilk defa yurtdışına uçacağım. Antalya'dan Yekaterinburg'a, Ural Airlines ile. Sorunum ise şu, yanıma kaç adet 18650 Pil alabilirim? Özellikle Ural Airlines ile tecrübesi olan varsa ve tecrübesini benimle paylaşırsa sevinirim.

6 Ağustos'ta ilk defa yurtdışına uçacağım. Antalya'dan Yekaterinburg'a, Ural Airlines ile. Sorunum ise şu, yanıma kaç adet 18650 Pil alabilirim? Özellikle Ural Airlines ile tecrübesi olan varsa ve tecrübesini benimle paylaşırsa sevinirim.

Yolcu veya mürettebat tarafından kişisel kullanım amacıyla taşınırken lityum veya lityum iyon hücreleri veya pil içeren tüketici elektronik cihazları (saatler, hesap makineleri, kameralar, cep telefonları, dizüstü bilgisayarlar, kameralar vb.). Yedek piller, kısa devreleri önlemek ve sadece kabin bagajında taşımak için ayrı ayrı korunmalıdır. Her yedek pil aşağıdaki lityum içeriği miktarını geçmemelidir: lityum metal veya lityum alaşım piller için 2 gramdan fazla olmayan bir lityum içeriği; lityum iyon piller için, 8 gramdan fazla olmayan toplam bir eşdeğer lityum içeriği. Toplam eşdeğeri lityum içeriği 8 gramdan fazla, ancak 25 gramdan fazla olmayan lityum iyon piller, kısa devreleri önlemek için ayrı ayrı korunmaları ve kişi başına 2 yedek pil ile sınırlandırılması durumunda kabin bagajlarında taşınabilir.

Kendi sitelerinde şöyle bir bilgi var hocam.

Bu arada benim adım Ural. :D Böyle bir hava yolu şirketi olduğunu ilk kez duyuyorum. :D

Pillerinizi pil kutusu içinde, el bagajında taşıyabilirsiniz. Kesinlikle alt bagaja vermemelisiniz. El bagajında likitinizi max.100ml.lik şişede max.100ml olarak taşıyabilirsiniz. 50ml×2 şeklinde de olabilir. Likit için uçak alt bagajında sınır yok. Ayrıca, Türkiye'de dikkat etmeselerde, yurt dışında güvenlikler eğer ayrılıyorsa, atomizerin moddan ayrılmasını istiyorlar.

Selamlar.

Oncelikle iyi yolculuklar dilerim. Ben de 2 gun sonra baska bir ulkeye tasiniyorum. Bu nedenle bir suredir neyi nasil tasirim diye arastirmistim. Minik bir ekleme yapayim.

Atomizerlariniz icin ihtiyaciniz olan ekipmani da bagaja vermelisiniz. Cunku kesici, delici vb. aletleri ulasabileceginiz yerlerde tasiyamazsiniz.

Saygilar.

Ural Airlines’a ait bir yolcu uçağı bugün, motorlarına kuş çarpması sonucu itiş gücünü tamamen yitirerek bir mısır tarlasına inmiş. Sevindirici olan kısmı, pilotların tecrübeleri ve yerinde müdahaleleri sayesinde sadece 10 kişinin hafif yaralarla, diğer tüm yolcu ve mürettebatın da yara almadan sağ kurtulması.

Tüm yolcu ve mürettebata geçmiş olsun dileklerimle...

Geri